Fotograf: TT

Då öppnar Skistar skidbackarna för vintern

Skidanläggningsbolaget Skistar öppnar snart för skidåkning.

Skidanläggningsbolaget Skistar öppnar för skidåkning på fyra av sina skandinaviska skidorter nu på fredag den 15 november, nämligen Åre, Trysil, Vemdalen och Hemsedal. Sälen öppnar fredagen den 22 november.

"Den senaste tidens ihållande kyla har gett mycket goda förutsättningar att producera snö. Vintern har verkligen kommit till fjällen", skriver Skistar i ett pressmeddelande. Under kommande vecka presenterar bolaget mer detaljerad information om vilka liftar och backar som öppnar.

Skistars skidort i alperna, St. Johann in Tirol, beräknar att öppna lördag 7 december. I Hammarbybacken i Stockholm behövs en längre period med ihållande kyla för att starta snöproduktionen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.