Då lanseras Apples nya AR-glasögon

Nytt om Apples planer på att lansera glasögon för så kallad förstärkt verklighet (augmented reality, AR).

Ryktena har kommit och gått om Apples planer på att lansera glasögon för så kallad förstärkt verklighet (augmented reality, AR). Inom ett par år kan produkten emellertid vara på väg, skriver The Information.

Den första AR-produkten från Apple väntas lanseras 2022, för att sedan året därpå följas av en mindre modell som kan bäras under hela dagen.

Apple ska enligt uppgift ha samlat ihop så mycket som 1.000 anställda för att berätta om produkterna och deras respektive tidsplaner. För närvarande pågår mellan hårdvaruproducenterna en kamp om vem som blir först med AR-glasögon som kan bäras på samma sätt som vanliga glasögon, snarare än som stora headsets.

Appleprodukterna väntas använda sig av kameror för att få fram AR-effekterna, på ett sätt som påminner om funktioner i dagens Iphones. Konkurrerande produkter, som Google Glass, kan också visa upp information på en liten skärm framför användarens ögon, men genom att i stället använda sig av AR blir det möjligt att tillhandahålla betydligt mer komplex information och visa som till exempel spel eller andra objekt för brukaren.

Två andra omtalade produkter på området är Microsofts Hololens och Hololens 2, som också använder sig av AR-teknik men som samtidigt anses vara alltför stora och klumpiga för heldagsanvändning.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.