Fotograf: Bloomberg Philanthropies, Flicr

Miljardären blickar mot Vita huset

Finansinformationsmiljardären Mike Bloomberg förbereder sig för att ställa upp som demokratisk presidentkandidat i ett primärval.

Enligt uppgifter till såväl tidningen som exempelvis CNBC så har miljardären ännu inte bestämt sig. Deadline för att ställa upp i primärvalet i Alabama för Demokraterna är på fredag. Det rapporterar flera olika medier i USA däribland New York Times.

Mike Bloomberg, som är 77 år, har tidigare bland annat varit mångårig borgmästare i New York. Enligt källorna till CNBC skall miljardären oroa sig för såväl hur Demokraterna och president Donald Trump utvecklas. Bloomberg har även tidigare i tal kritiserat Trump och uppgett att han utgör ett stort hot för nationen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.