Fotograf: Bloomberg Philanthropies, Flicr

Miljardären blickar mot Vita huset

Finansinformationsmiljardären Mike Bloomberg förbereder sig för att ställa upp som demokratisk presidentkandidat i ett primärval.

Enligt uppgifter till såväl tidningen som exempelvis CNBC så har miljardären ännu inte bestämt sig. Deadline för att ställa upp i primärvalet i Alabama för Demokraterna är på fredag. Det rapporterar flera olika medier i USA däribland New York Times.

Mike Bloomberg, som är 77 år, har tidigare bland annat varit mångårig borgmästare i New York. Enligt källorna till CNBC skall miljardären oroa sig för såväl hur Demokraterna och president Donald Trump utvecklas. Bloomberg har även tidigare i tal kritiserat Trump och uppgett att han utgör ett stort hot för nationen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST