Fotograf: Unsplash

Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, två norska, en dansk och två finska aktier.

1.  Africa Oil Corp.(AOI.ST) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 10.23 (0.08)

Africa Oil Corp. har brutit upp genom taket på den stigande trendkanalen på medellång sikt, och signalerar med det en starkare stigningstakt. Den positiva utvecklingen öppnar emellertid för kortsiktiga korrektioner tillbaka från dagens nivå. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 9.77. Ger signal om vidare uppgång till 11.75 eller mer. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har stöd vid cirka 9.40 kronor och motstånd vid cirka 11.10 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

2.  Outotec(OTE1V.HEX) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 6.08 (-0.03)

 

Outotec visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 5.97. Ger signal om vidare uppgång till 7.32 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 5.70 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 5.70 euro vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans, med hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. RSI är över 70 efter en god kursuppgång de sista veckorna. Aktien har ett starkt positivt momentum och ytterligare uppgång indikeras. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

3.  Europris(EPR.OL) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 30 (0.5)

Europris har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 27.49. Ger signal om vidare uppgång till 31.55 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 27.60 kroner. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Europris. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

4.  SpareBank 1 SR-Bank(SRBANK.OL) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 101.3 (1.2)SpareBank 1 SR-Bank ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 100. Ger signal om vidare uppgång till 106 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 100 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

5.  Clas Ohlson B(CLASB.ST) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 92.8 (-1.25)

 

Clas Ohlson B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Aktien testar stödet vid cirka 91.70 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 91.70 kronor utlöser en säljsignal. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

6.  Ericsson B(ERICB.ST) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 85.4 (0.04)

Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Ericsson B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien testar stödet vid cirka 84.00 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 84.00 kronor utlöser en säljsignal. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

7.  TORM plc A(TRMDA.CO) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 62.5 (-0.5)

TORM plc A visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 61.30 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 61.30 kroner utlöser en säljsignal. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

8.  Kojamo(KOJAMO.HEX) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 15.72 (-0.28)

Kojamo visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 15.00 euro. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 15.00 euro vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. RSI-kurvan visar en fallande trend, något som är en tidig signal om möjlig vändning ned även i kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

9.  Getinge B(GETIB.ST) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 164.25 (1)

Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Getinge B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Kursen har stigit kraftigt efter köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 144. Målkursen vid 163 är nått, men formationen signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 150 kronor. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för Getinge B. Speciellt i stora aktier har emellertid högt RSI varit ett tecken på att aktien är överköpt, och att det är fara för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

10.  Bilia A(BILIA.ST) - 6 nov 2019. Senaste slutkurs: 97.45 (0.95)

 

Bilia A har brutit den stigande trendkanalen uppåt på medellång sikt, vilket öppnar för en starkare stigningstakt. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 88.27. Ger signal om vidare uppgång till 103 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 84.00 kronor. RSI över 70 visar att momentum i aktien är starkt positivt på kort sikt. Investerare har stadigt gått upp i pris för att kunna köpa aktien, något som indikerar ökande optimism och att kursen skall fortsätta upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST