Fotograf: Pressbild Raysearch

Därför rasar medicinteknikbolaget

Raysearch vinstvarnar.

Medicinteknikbolaget Raysearch uppger att det tredje kvartalets rörelseresultat kommer att bli negativt med 6 miljoner kronor jämfört med fjolårets positiva 12 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande publicerat på tisdagskvällen.

Aktien backade omkring 20 procent på onsdag morgon.

Rörelseresultatet presenteras i samband med bolagets preliminära siffror för det tredje kvartalet.

Bolaget hänvisar resultatförsämringen till en svagare licensförsäljning i USA och Europa samt ökade rörelsekostnader.

”Vi befinner oss på en marknad med ojämna orderflöden. Efter ett rekordartat första halvår blev försäljningen svagare under tredje kvartalet. Marknadsläget och efterfrågan på våra produkter är dock fortsatt god och vi känner oss trygga med vår strategi” säger vd Johan Löf.

Bolagets orderingång beräknas öka med 12 procent till 197 miljoner kronor (176), och nettoomsättningen förväntas bli 144 miljoner kronor (150).

Raysearch släpper sin fullständiga delårsrapport den 14 november.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.