Simris Algs grundare och vd Fredrika Gullfot.

Nya kostrådet ”viktig milstolpe” för algbolaget

Glädjande besked för Simris Alg.

Simris Alg meddelar att Livsmedelsverket har beslutat att uppdatera sina kostråd till gravida och ammande till att nu tillåta algolja.

”Livsmedelsverket har hittills avrått från algprodukter till gravida på grund av höga halter av jod, men gör nu undantag för algolja. Beskedet innebär en viktig milstolpe för Simris Algs produkter som säker källa till omega-3 DHA för gravida och ammande”, skriver Simris Alg i ett pressmeddelande.

Beskedet påverkar inte bolagets ansökan om godkännande enligt Förordningen om nya livsmedel inom EU, som gäller bolagets algolja med omega-3 EPA. Produkten Simris Algae Omega-3 for Mothers som riktar sig till gravida och ammande innehåller ren omega-3 DHA från en alg som redan är godkänd inom EU. Produkten säljs i dag bland annat på Apoteket och Åhléns.

Läs även: Efter EU-krånglet: Nu siktar svenska algbolaget mot USA och Sydkorea