Fotograf: Flickr

Bästa köptipsen den här börsveckan

Här är proffsens fyra bästa aktietips. 

Börsveckan ger köpråd för Volvo, Nyfosa, Svolder och Tele2 i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Telia och Qliro.

Det kan tyckas som en dålig idé att köpa lastbilstillverkaren Volvo inför en långkonjunktur. Med tanke på de låga förväntningarna och att en hel del talar för bolaget på sikt kan det ändå vara en bra idé. Börsveckan ser sammantaget en uppsida på 20-25 procent och ger köpråd för aktien.

Fastighetsbolaget Nyfosa håller ett högt tempo och bör kunna nå sitt mål om ett fastighetsvärde på 25 miljarder kronor 2021, vilket motsvarar en ökning av substansvärdet med 15 procent per år. Tidningen upprepar sitt köpråd.

Investmentbolaget Svolders substansrabatt har ökat här branschkollegan Öresund minskat sitt innehav i bolaget. Det skapar ett fint köpläge i Svolder, bedömer Börsveckan.

Telia kämpar med att hitta nya vägar för tillväxten, men ingen av dem ser särskilt lovande ut. Det blir en tung börda för bolagets nya vd och nya ordförande. Tidningen lockas inte av aktien och väljer att avvakta.

Branschkollegan Tele2 fokuserar på lönsamhet istället för tillväxt, villket varit rätt strategi. Börsveckan tror att vinsttillväxten kommer slå marknadens förväntningar för 2020 och ger köpråd för aktien.

Qliros delårsrapport för det tredje kvartalet var återigen åt det svaga hållet. Trots en annalkande särnotering av finansrörelsen lockas inte tidningen av aktien och ger rådet avvakta.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST