Fotograf: Unsplash

Här är Nordens tio hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, tre norska, en dansk och en finsk aktie.

1.  Getinge B(GETIB.ST) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 156.15 (-2.15)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Getinge B och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 144. Ger signal om vidare uppgång till 163 eller mer. Glidande medelvärde har gett en köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 150 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 150 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
2.  Addtech B(ADDTB.ST) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 285 (30)
Addtech B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har brutit genom taket vid 282 kronor i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar fortsatt uppgång till 334 kronor eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 280 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 280 kronor vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
3.  ChemoMetec(CHEMM.CO) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 178.8 (-3.6)
ChemoMetec har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 150. Ger signal om vidare uppgång till 189 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 163 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 163 kroner vid reaktioner tillbaka. Positiv volymbalans indikerar att volymen är hög på uppgångsdagar och låg på nedgångsdagar, något som förstärker aktien. Det kortsiktiga momentumet i aktien är starkt positivt, med RSI över 70. Det indikerar ökande optimism hos investerarna och ytterligare kursuppgång för ChemoMetec. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
4.  Neste(NESTE.HEX) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 32.35 (0.85)
Neste har brutit upp från en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt efter att investerare stadigt köpt på allt högre kurser för att komma in. En köpsignal har utlösts och ytterligare uppgång för aktien indikeras. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 29.72. Ger signal om vidare uppgång till 32.91 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 30.70 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
5.  Nibe Industrier B(NIBEB.ST) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 128.35 (0.5)
Nibe Industrier B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har också brutit en dubbelbotten-formation. Etablerat genombrott på motståndet vid 128 kronor signalerar om en uppgång till 138 kronor eller högre. Aktien har stöd vid cirka 119 kronor och motstånd vid cirka 140 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
6.  SpareBank 1 SR-Bank(SRBANK.OL) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 103.8 (1.9)
SpareBank 1 SR-Bank visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal på medellång sikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att köpintresset bland investerare ökar. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 100. Ger signal om vidare uppgång till 106 eller mer. Aktien har stöd vid cirka 100 kroner och motstånd vid cirka 107 kroner. Volymen har tidigare varit hög runt kurstoppar och låg runt kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
7.  Nordic Semiconductor(NOD.OL) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 53.5 (0.9)
Investerare har över tid stadigt betalt allt högre priser för att köpa in sig i Nordic Semiconductor och aktien ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 52.00 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Positiv volymbalans indikerar att köparna är aggressiva medan säljarna är passiva, och förstärker aktien. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
8.  Intrum(INTRUM.ST) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 268 (-6.5)
Intrum ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta signalerar ökande optimism bland investerare och indikerar ytterligare kursuppgång. Aktien testar stödet vid cirka 265 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 265 kronor utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
9.  SEB A(SEBA.ST) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 96.6 (1.24)
En närmast horisontell trendkanal är bruten uppåt på medellång sikt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Aktien gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 94.54. Ger signal om vidare uppgång till 109 eller mer. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 92.60 kronor. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

 

 
10.  Grieg Seafood(GSF.OL) - 24 okt 2019. Senaste slutkurs: 115.4 (0.2)
Grieg Seafood ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Det visar att investerare över tid har köpt till stadigt högre kurser för att komma in i aktien och indikerar en bra utveckling för bolaget. Kursen har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 116 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Det saknas motstånd i kursdiagrammet och ytterligare uppgång indikeras. Vid reaktioner tillbaka har aktien stöd vid cirka 98.00 kroner. Positiv volymbalans visar att volymen är högre på uppgångsdagar än på nedgångsdagar. Det indikerar att optimismen är ökande hos investerare. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trend, stöd och motstånd, formationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.

Listan ger lämpliga köpkandidater för investerare med en tidshorisont på 1-6 månader.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST