Fotograf: TT

Virgin Galactic börjar handlas på New York-börsen på måndag

Värderingen ligger på 1,5 miljarder dollar.

Richard Bransons rymdbolag Virgin Galactic kommer att börja handlas på New York-börsen på måndag, rapporterar CNBC.

Aktieägarna har godkänt en fusion med riskkapitalisten Chamath Palihapitiyas Social Hedosophia Capital, som är en så kallad special purpose vehicle. Genom affären listas Virgin Galactic direkt på börsen.

Värderingen ligger på 1,5 miljarder dollar och grundaren Richard Branson behåller en kontrollerande post om 51 procent.

Virgin Galactic kommer att erbjuda privatpersoner rymdturism. Bolaget blir först att göra detta och på väntelistan finns redan 603 kunder. En resa kostar cirka 250 000 dollar, motsvarande 2,4 miljoner kronor.

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST