Fotograf: TT

The Guardian har avgett klimatlöfte – ska ta ”ledande roll” i att rapportera om klimatkatastrofen

Ska prioritera och lyfta fram klimatet som viktig fråga.

Brittiska dagstidningen The Guardian har avgett ett löfte om klimatrapportering.

Den 15 oktober gick The Guardian ut med att de vill spela en "ledande roll i att rapportera om klimatkatastrofen". Tidningen skriver att de anser att den eskalerande klimatkrisen är en av vår tids största problem och att planeten står inför en katastrof. De avger därför sex löften för den framtida rapporteringen om klimatet.

The Guardian skriver att de kommer att fortsätta med kvalitativ och oberoende rapportering om klimatet. Tidningen kommer att prioritera och särskilt uppmärksamma miljöjournalistik, rapporteringen kommer att vara fri från kommersiella eller politiska intressen och alltid baseras på vetenskaplig fakta.

Den brittiska tidningen lovar dessutom att rapportera om hur klimatförändringar redan påverkar folk på jorden. 

Tidningen skriver att de kommer "använda ett språk som erkänner allvarligheten i den kris vi befinner oss i" och att The Guardian ska nå noll-utsläpp till 2030 med hjälp av en en utarbetad detaljerad plan.

Tidningen menar att de kommer att vara transparenta med den egna klimatresan, bland annat genom att certifieras som ett B-corp företag.

Läs även: Från fotbolls-VM till heta skoindustrin – möt grundaren till sneakersmärket som skakar om en hel bransch  


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST