Fotograf: Peter Phillips, pressbild

Bromma flygplats kan förtidspensioneras

Frågan om dess vara eller icke vara som flygplats har debatterats under en längre tid.

Regeringen kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Det uppger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) i en intervju med Dagens industri.

”Jag tycker att Bromma ska läggas ned och jag utesluter inte heller att det kan ske tidigare än 2038”, säger han till affärstidningen. Han betonar dock att det kräver en utbyggnad av Arlanda med ytterligare en landningsbana. Landningsbanan skall också vara på plats före man lägger ned Bromma. Regeringspartiet MP förespråkar en nedläggning av Bromma utan att kapaciteten på Arlanda byggs ut.

Brommas tillstånd löper till 2038. 

Läs även: ”Att avstå från att flyga är en av de viktigaste sakerna du som enskild individ kan göra för klimatet”


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.