Fotograf: Unsplash

Zignsec rusar 64% i handelspremiären på First North

Zignsec är dagens kursraket.

ID-verifieringsföretaget Zignsec steg 64 procent till 8:70 kronor när bolaget på måndagen hade handelspremiär på Nasdaq First North.

Avslut gjordes i den inledande handeln i intervallet 7:60-8:84 kronor, vilket innebär uppgångar på 43-67 procent jämfört med kursen i nyemissionen som var 5:30 kronor per aktie.

Zignsec siktar på att bli global ledare inom digital ID-verifiering genom att som plattformsaktör erbjuda lokala ID-verifieringstjänster världen över, sade bolagets vd Jonas Ingelström i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen. Den nyemission på 35 miljoner kronor som Zignsec genomförde inför noteringen övertecknades cirka 7,5 gånger.

Bland utmaningarna för bolaget återfinns att få kunderna att genomföra det integrationsarbete med Zignsec som krävs för att komma i gång, uppgav han.

Zignsec omsatte 2 miljoner kronor under 2018 och 3 miljoner under första halvåret i år.

Bolaget har som finansiellt mål att omsätta 100 miljoner kronor år 2022, alltså under det år som börjar om bara drygt 2 år.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.