Grönt ljus för Tesla att börja tillverka bilar i Kina

Kina är världens största marknad för elbilar.

Kinas industriministerium har gett grönt ljus åt Tesla att få börja tillverka bilar, rapporterar Reuters.

Beskedet innebär att Tesla kan dra igång produktionen när det så vill. Baserat på tidigare uppgifter väntas tillverkningen starta denna månad. Tesla har avböjt att kommentera tillståndet till nyhetsbyrån.

Teslas första utländska fabrik är strax utanför Shanghai och har kostat två miljarder dollar att inrätta.

Målet är att den ska klara av att framställa minst 1 000 Model 3 vid årsslutet. Men det är oklart om detta kan uppnås då det krävs tid innan försörjningskedjan kan börja verka smidigt.

Syftet med Shanghai-fabriken är att slippa kinesiska importtullar på amerikanska bilar. Teslas försäljning till Kina, som är världens största marknad inom elbilar, har hittills endast skett via export.


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.