Fotograf: Pressbild

Brexitavtalets oväntade vinnare: Kronan och pundet stärks

Ett brexitavtal stod klart vid lunchtid på torsdagen.

Både brittiska pundet och svenska kronan har stärkts efter beskedet att Storbritanniens och EU:s förhandlingsteam har enats om ett utträdesavtal.

Pundet stärktes 0,9 procent mot dollarn till 1,2929 och med 0,4 procent mot euron till 0,8603. Uppgången har därefter mattats av något till cirka 0,6 procent. Kronan har samtidigt stärkts till 9,70 mot dollarn och 10,7788 mot euron.

EU-kommissionens avgående ordförande Jean-Claude Juncker uppgav på Twitter att EU:s och Storbritanniens förhandlare har nått fram till villkoren i avtalet gällande landets utträde ur unionen. Dock måste avtalet godkännas av EU-parlamentet och brittiska parlamentet.

Dessutom säger sig Nordirlands DUP inte ha ändrat sin negativa ställning till Boris Johnsons plan.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST