ANNONS

Investeringar i krediter har visat på bra historisk avkastning

När man talar om investeringar tänker de flesta på aktier och fonder. Men idag finns det fler bra alternativ till de sedvanliga investeringsslagen. Svenska Savelend tillhandahåller en marknadsplats där privatpersoner ges möjlighet att enkelt investera i krediter. På så sätt demokratiseras dessa investeringar och blir tillgängliga för alla.

Sparare skyddas mot börsens svängningar

Det finns flera exempel genom åren där börserna har backat samtidigt som investeringar i krediter har gett god avkastning. Sedan starten 2014 har Savelend kunnat påvisa mycket fin avkastning för sina investerande kunder. 

Vi tillhandahåller en marknadsplats där investerare kopplas samman med låntagare. På så sätt får privatpersoner och företag möjlighet att investera i olika kredittyper med varierande löptider, räntor och risknivåer. Vårt mål är en avkastning på 7 till 9 procent för våra investerare, men från 2014 till 2018 har våra investerare faktiskt fått en genomsnittlig återbäring på hela 9,4 procent per år efter kreditförluster och avgifter”, säger företagets vd och grundare Ludwig Pettersson.

Savelends marknadsplats används av allt från de som inte har någon erfarenhet av investeringar till rutinerade personer med god kännedom om finansvärlden. De har alla upptäckt fördelarna med att investera i krediter hos Savelend. Utöver den fina avkastningen skyddar sig spararna också mot börsens svängningar. 

Savelend

Savelend är ett varumärke i koncernen Savelend Credit Group AB (publ.) och driver verksamhet inom fyra affärsområden; investeringsplattform, konsumentkrediter, företagskrediter samt fakturerings- och inkassolösning. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen. Bolagsgruppen har kontor i Stockholm och polska Gdynia och Warsawa.

Läs mer om Savelends investeringsplattform här

Börsnotering planeras till 2020

Savelend vill ge fler möjlighet att bli med på resan som delägare i Savelend. Under 2020 planeras bolagets aktie att noteras på Nasdaq First North Growth Market. Därmed öppnas möjligheten att både investera pengar i företagets produkter och i företaget som sådant. 

Noteringen är ännu ett steg i vår vision om att demokratisera investeringar och göra dem tillgängliga för alla. Att få med våra investerare som delägare i företaget är ett naturligt nästa steg, samtidigt som vi breddar företagets utbud med fler produkter och nya marknader”, säger Ludwig Pettersson.

Läs mer om Savelend här


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST