Fotograf: Pressbild

Hockeylegendaren Wayne Gretzky går in i svenska spelbolaget – aktien tokrusar

Wayne Gretzky blir delägare i Gold Town Games genom kvittningsemission – aktien upp 156 procent.

Spelutvecklingsbolaget Gold Town Games får in hockeyikonen Wayne Gretzky som delägare efter att en skuld kvittats mot aktier. Det innebär också att han blir ambassadör och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager.

”Att inleda ett samarbete med en av historiens främsta idrottare, ser vi som starten på ett nytt kapitel och vårt nästa steg för att nå vår vision att bli världsledande inom mobila sportmanagerspel”, säger vd Pär Hultgren i ett pressmeddelande.

Gold Town Games genomför en kvittningsemission till Wayne Gretzky, genom bolaget WDG Enterprise S-corp. Bolaget har en skuld till fordingsägaren på totalt 889 000 kronor, vilket enligt avtal ska regleras genom att skulden kvittas mot nyteckning av 700 000 aktier i bolaget.

”Båda parters önskan är att samarbetet skall vara i många år, något som Gretzkys delägarskap vittnar om. Samtidigt som rättigheterna till Gretzkys varumärke ökar bolagets kostnader beräknar vi att de ryms inom befintlig marknadsplan och leder till ökad försäljning och omsättning”, säger Pär Hultgren vidare.

Vid 11-tiden hade aktien klättrat 156 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST