Fotograf: Montage VA.se, Unsplash / pressbild

Butiksdöden: Här är veckans konkurser så här långt – och en krisande anrik butikskedja

Det krisar för 4Sound, Jaktbiten och Twilfit.

Under den senaste veckan har musikkedjan 4Sound och jaktkedjan Jaktbiten gått i konkurs. Det skriver Dagens Handel.

4Sound ansökte om konkurs den 9 oktober vid Norrköpings tingsrätt. Butikskedjan har 18 butiker med 150 anställda i Sverige och åtta butiker med 107 anställda i Norge. 

"Vi har haft ett riktigt stålbad under 2019 och gjort många stora åtgärder där vi bland annat styrt om mer mot e-handel. Men vi faller på målsnöret", säger Patrik Johansson, operativ chef och styrelseledamot till Dagens Handel.

4Sound uppger att konkurrensen från den växande e-handeln varit extra tuff mot musikkedjan. Under 2018 omsatte bolaget drygt 315 miljoner kronor och gjorde en förlust om 20 miljoner kronor.

Jaktbitens moderbolag Intropris har fem dotterbolag som satts i konkurs: Jaktbiten i Gävle, Vårby, Eskilstuna, Ronneby och Eksjö, som alla har bedrivit handel med vapen och fritidsartiklar i butiker och genom internet.

Även underklädeskedjan Twilfit krisar. 

Den 11 oktober lämnade bolaget in en ansökan om rekonstruktion till Stockholms tingsrätt. Orsaken bakom rekonstruktionsansökan uppges vara uppges en negativ försäljningstrend under både 2018 och 2019, dyra och långa hyreskontrakt och satsningar på nya affärssystem och webbplattform som tärt på lönsamhet och likviditet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST