Fotograf: Einride

Svenska ellastbilsuppstickaren tar in ny finansiering – i hundramiljonersklassen

Nu är Einride ett steg närmare kommersialisering.

Uppstickaren Einride är ett steg närmare kommersialisering av sina självkörande lastbilar. Nu har bolaget tagit in nya investeringar i hundramiljonersklassen. Det skriver Di Digital.

Svenska Einride har på kort tid väckt stor uppmärksamhet med sin självkörande, eldrivna, lastbil T-pod. I maj inleddes tester på allmän väg med T-poden vid fraktjätten DB-Schenkers transportcenter i Jönköping, skriver Di Digital.

Di Digital avslöjar att bolaget har fått in ny finansiering.

”Vi har gjort en first funding tillsammans med våra investerare i vår serie A-runda och planerar stänga rundan i mitten av september. Vi har till dags datum säkerställt mer än 200 miljoner inom ramen för Serie A-rundan men flera dialoger med investerare pågår fortfarande”, skriver vd och medgrundare Robert Falck i en kommentar till Di Digital.

Läs mer: Den här svenska startupen har i tysthet dragit ifrån Tesla – med sin banbrytande T-Pod


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.