Fotograf: Einride

Svenska ellastbilsuppstickaren tar in ny finansiering – i hundramiljonersklassen

Nu är Einride ett steg närmare kommersialisering.

Uppstickaren Einride är ett steg närmare kommersialisering av sina självkörande lastbilar. Nu har bolaget tagit in nya investeringar i hundramiljonersklassen. Det skriver Di Digital.

Svenska Einride har på kort tid väckt stor uppmärksamhet med sin självkörande, eldrivna, lastbil T-pod. I maj inleddes tester på allmän väg med T-poden vid fraktjätten DB-Schenkers transportcenter i Jönköping, skriver Di Digital.

Di Digital avslöjar att bolaget har fått in ny finansiering.

”Vi har gjort en first funding tillsammans med våra investerare i vår serie A-runda och planerar stänga rundan i mitten av september. Vi har till dags datum säkerställt mer än 200 miljoner inom ramen för Serie A-rundan men flera dialoger med investerare pågår fortfarande”, skriver vd och medgrundare Robert Falck i en kommentar till Di Digital.

Läs mer: Den här svenska startupen har i tysthet dragit ifrån Tesla – med sin banbrytande T-Pod


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST