Fotograf: Unsplash

Teslas automatiska parkeringssystem sågas: ”Som en berusad förare”

Tidskriften Consumer Reports ger tummen ned till Teslas parkeringssystem.

Consumer Reports har allt annat än gott att säga om Teslas automatiska parkeringssystem. Efter att ha testat den lyder slutsatsen att den i bästa fall beter sig som en ”berusad eller distraherad förare”, skriver New York Post.

”Den kom att röra sig vänster och höger medan den var igång, likt en berusad förare” skriver Consumer Reports i en rapport.

Enligt tidskriften finns det mycket kvar att jobba med på systemet, och för de som väljer att köpa det ges möjligheten ”att delta i en form av vetenskaplig experiment”, uppgavs det.

Parkeringstjänsten ingår bara i Teslas fullt självkörande bilpaket som kostar cirka 6 000 dollar, motsvarande 59 000 kronor.

Teslas vd Elon Musk har tidigare beskrivit parkeringsfunktionen som ett tamt husdjur som följer dig efter ett tryck i Tesla-appen.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.