Fotograf: Pexels

Google på gång med 5G-mobil – väntas hinna före Apple och Visa

Kan bli först ut på området av de amerikanska teknikföretagen.

Google har börjat testproducera en 5G-smartphone, som kan komma att visas upp redan under nästa vecka. Företagets expansion inom produkter med eget varumärke är ett försök att knyta upp kunder till Googles sök- och molntjänster, skriver Nikkei Asian Review.

Den nya 5G-mobilen kan komma att visas på Googles eventlansering för nya produkter som ska hållas den 15 oktober. Utöver denna produkt väntas Google också visa upp två nya 4G-smartphones i Pixel-serien, samt möjligen också en smart klocka och en laptop.

Om Google redan nu tagit fram en 5G-mobil innebär det att bolaget hinner före Apple och blir först ut på området av de amerikanska teknikföretagen.

Läs även: Finland: Först ut i Norden att sälja en 5G-mobil till privatperson


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.