Fotograf: Richard Drew

Jeansen lockar inte längre

Levi Strauss rapporterade en fyraprocentig vinstminskning i tredje kvartalet.

Levi Strauss rapporterade en fyraprocentig vinstminskning i tredje kvartalet efter börsstängning på tisdagskvällen. Svag försäljning i Nord- och Sydamerika låg bakom, framgår av rapporten. Aktien stängde ned 4 procent på Wall Street inför rapporten och höll sig därefter oförändrad i efterhandeln.

Reducerade volymer av leveranser till realisationsbutiker och ett försenat förvärv av en sydamerikansk distributör sänkte Levi's omsättning med omkring 3 procent för Nord- och Sydamerikaregionen, enligt delårsrapporten.

"Partiförsäljningen har varit en utmaning", sade vd Chip Bergh i en intervju med Reuters.

Jeanstillverkarens strategi har gått ut på att i högre grad satsa på försäljning från de egna butikerna snarare än via detaljhandelsombud. Under kvartalet har Levi's dock försökt minska lagret genom att sälja av vissa volymer via e-handlaren Amazon.

Nettoomsättningen kom in på 1,45 miljarder dollar i tredje kvartalet, mot Bloombergs konsensusestimat på 1,44 miljarder dollar. Den justerade vinsten landade på 176 miljoner dollar, att jämföra med 82 miljoner dollar från jämförbart kvartal i fjol. Justerad vinst per aktie blev 31 cent, jämfört med väntade 28 cent.

Guidningen upprepades i enlighet med vad som tidigare kommunicerats.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.