Fotograf: Wikimedia

”FN går mot en allvarlig finansiell kris”

Anställda kan tvingas gå utan lön i november. 

FN går mot sin värsta likviditetsbrist på nära ett decennium och varnar nu för att de anställda kan tvingas gå utan lön i november. Det rapporterar CNBC.

”Organisationen går mot en allvarlig finansiell kris”, säger generalsekreteraren António Guterres.

Han påpekar också att organisationen inte kan genomföra det man budgeterat för om det saknas pengar. De finansiella problemen hänger samman med att en tredjedel av länderna inte betalat sin medlemsavgift. I år har endast 70 procent av betalningarna kommit in, mot 78 procent förra året. Totalt rör det sig om 1,3 miljarder dollar fördelat på 64 länder.

Läs även: Max vinner prestigefyllt FN-pris för arbetet med klimatpositiva burgare


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.