Fotograf: Gage Skidmore

Trump förlorade i domstolen – beordras lämna över skattedeklarationer

Donald Trump har hävdat att en sittande president är immun mot brottsutredningar.

President Donald Trump har på måndagen förlorat i domstolsstriden kring sina skattedeklarationer. Det innebär att distriktsåklagaren i New York nu kan gå vidare med sina krav från i augusti om att få del av åtta års deklarationer, skriver bland annat New York Times.

”Presidenter, deras familjer och verksamheter står inte över lagen”, framgår det av dagens domstolsbeslut.

Åklagaren utreder ifall några av lagarna i delstaten New York bröts när Trump och hans företag betalade presidentens tidigare advokat Michael Cohen för betalningar han gjorde till två kvinnor före valet 2016.

Läs även: Demokraterna stämmer Trump – vägrar lämna ut egna skattedeklarationer

I somras ville demokraterna stämma Trump då han vägrade lämna ut sina skattedeklarationer. Donald Trump ansåg att han hade rätt att hemlighålla sin deklaration och hänvisade bland annat till sin privaträtt. 

USA:s president Donald Trump är den fösta presidenten på 40 år som vägrat att ge ut sin deklaration. 

Läs även: 
Nu har svenska Greta gått om Trump 


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.