Fotograf: Press

Dollarstore trotsar butiksdöden – öppnar 30 butiker på ett år

"Tids nog måste vi gå utomlands för att fortsätta växa."

Lågpriskedjan Dollarstore tänker i år öppna mellan 25 och 30 butiker, enligt vd Bent Holm. Det skriver Dagens industri.

Därmed ökar bolaget etableringstakten efter att ha öppnat 13 butiker under 2018.

Nya butiker har hjälpt bolaget att växa med 30 procent per år och i fjol uppgick omsättningen till 2,4 miljarder från 1,4 miljarder kronor året innan. Rörelseresultatet kom mer än att fördubblas till 131 miljoner kronor (52).

Dollarstore har lyckats uppvisa tillväxt i Sverige trots att sällanköpshandeln står och stampar. Samtidigt börjar det bli trångt om utrymme för nya etableringar vilket gör att Dollarstore har en utländsk satsning i planerna.

"Tids nog måste vi gå utomlands för att fortsätta växa och vi har en tydlig plan för det. Jag kan säga så mycket att vi har hittat marknader som vi tror på och att vi jobbar benhårt på det", säger Bent Holm till Di.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST