ANNONS

Så bryter du gamla mönster i företaget - Experten berättar

Alla företag kommer någon gång att hamna i en svacka där ledarskapet sätts på prov. I svåra tider behöver man som chef kunna ifrågasätta sina mönster. Kanske kan det vara så att affärsmodellen behöver ses över eller kan det vara så att du som chef behöver jobba på din personliga mognad? I veckans avsnitt av Påjobbetpodden gästar Magnus Kull, grundare av coach2coach och föreläsare om neurolingvistisk programmering och coachande ledarskap.

Det största hindret för förändring brukar finnas i individen själv. För att förändring ska ske behöver tankesättet ändras och då kan neurolingvistisk programmering tillämpas. Men hur ifrågasätter man sin attityd?

“Det är väl det som är NLPs (neurolingvistisk programmering) expertis. Man kan intervjua människor och fråga om vad som händer när hen ändrar sin attityd väldigt snabbt. Jag brukar leka med exemplet politiska parti”, berättar Magnus Kull och utvecklar:

“De flesta av oss har röstat några gånger och bytt parti några gånger. Hur bytte vi inställning gentemot vår nuvarande övertygelse och vad fick oss att känna att just det partiet kändes bäst? Först är man öppen för alternativ, när man väl har hittat ett nytt alternativ så lämnar man sin gamla övertygelse. Samtidigt så stärker man sin övertygelse mot det nya partiet. Övertygelsen blir då grundstenen i sin attityd gentemot det nya partiet. Precis det här exemplet går att tillämpa mellan personer i företagsledningar och i team.”

I veckan avsnitt av Påjobbetpodden får du veta mer om neurolingvistiskt programmering och hur man bryter gamla mönster i företaget. Finns där poddar finns eller lyssna här - Missa inte!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST