Fotograf: Pixabay

Hyundai inför ny enhet – flygande bilar

Tidigare Nasa-anställd blir Urban Air Mobilitys nya chef. 

Sydkoreanska Hyundai har lanserat en ny enhet som täcker alltifrån flygande bilar till drönare, rapporterar Nikkei Asian Review.

Den nya enheten, Urban Air Mobility, har också fått sin första chef i Shin Jaiwon. Han är en tidigare Nasa-anställd som lett rymdorganisationens forsknings- och utvecklingsstrategier för flygande bilar och obemannade flygsystem sedan 2008.

Exakt hur mycket Hyundai tänker investera i den nya enheten framgår inte. En hint gavs dock i februari när bolaget sade att det skulle plöja ned 2,4 biljoner won, motsvarande 20 miljarder kronor, i framtida tekniker i år. Beloppet är en fyrdubbling från 2018.

Hyundai räknar med branscherna under Urban Air Mobility kommer att växa till att vara värda 1,5 biljoner dollar om 20 år.

Läs även: Nu satsar Volvo-ägaren på självkörande elflygtaxi


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST