Fotograf: Pexels

Så ska Apple snuva Netflix – med filmer på bio innan streamingpremiär

Apple har redan varit i kontakt med biokedjor, enligt källor.

Apple planerar att låta filmer visas på biografer innan de når den egna streamingtjänsten, Apple TV+. Bolaget har redan varit i kontakt med biokedjor och branschchefer om denna möjlighet, uppger källor till Wall Street Journal.

Apple skulle ha betydligt lättare än Netflix med att få biograferna med på tåget. Bakgrunden är att den senare krävt att dess filmer visas samtidigt på bio som på streamingtjänsten. Som följd har de stora biokedjorna vänt ryggen vilket har lett till begränsade biouppvisningar av filmerna.

Apples första stora biofilm är On The Rocks, med Rashida Jones och Bill Murray i huvudrollerna. För regin står välrenommerade Sofia Coppola och enligt WSJ:s källor siktar Apple på en lansering sommaren 2020. De uteslöt inte att filmen kanske först visas på någon stor filmfestival, som den i Cannes.

Läs även: HBO storfavoriter på Emmygalan – kammade hem 34 priser


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST