Fotograf: Janerik Henriksson/TT

Tidigare Starbreeze-chef åtalas för grovt insiderbrott

En tidigare chef på spelutvecklaren Starbreeze åtalas för grovt insiderbrott, meddelar Ekobrottsmyndigheten på torsdagen.

Bakgrunden är att två chefer storsålt aktier i Starbreeze en kort tid innan bolaget gick ut med att man hade finansiella problem. Ytterligare några veckor senare ansökte bolaget om rekonstruktion.

Sedan tidigare har en förundersökning mot dåvarande vd:n Bo Andersson Klint lagts ned då det saknades anledning att anta att han begått brott. Det nu aktuella åtalet gäller alltså den andra chefen som sålt aktier.

”Förundersökningen är avslutad och jag har beslutat att väcka åtal för grovt insiderbrott då jag anser det bevisat att den tidigare chefen haft insiderinformation om Starbreeze AB:s svåra finansiella situation. Information som den övriga marknaden alltså inte fick vetskap om förrän den 23 november och 3 december 2018”, säger chefsåklagare Thomas Langrot.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST