Fotograf: Pressbild Sigrid Therapeutics

Prisade entreprenören bakom Sigrid Therapeutics visar att hennes diabetesbehandling fungerar

Bolaget presenterar ny studie.

Redan som 24-åring uppmärksammades Sana Alajmovic av VA för att hon blivit utsedd som stipendiat av svensk-amerikanska Handelskammaren i New York. Nu, åtta år senare, är hon en prisad och lovande entreprenör.

Nyligen var hennes bolag Sigrid Therapeutics, som siktar på att ta fram det första orala medicintekniska preparatet för behandling av prediabetes, nominerat till ett slags Oscars i medicinteknikbranschen på en gala i Boston där företag och individer som driver positiva förändringar hyllas.

Idag presenterar Sigrid Therapeutics resultat från en så kallad ”proof-of-concept”-studie, som genomförts på patienter med prediabetes eller som nyligen diagnosticerats med typ-2-diabetes.

”Det här är bolagets största milstolpe hittills och vi är mycket glada över det positiva resultatet. Effekten efter tolv veckor var samma som i en stor, flerårig studie med Metformin, som är det enda läkemedlet som American Diabetes Association valt ut för patienter med prediabetes”, säger Sana Alajmovic i ett pressmeddelande.

Sedan starten 2014 har bolaget tagit in 90 miljoner kronor i riskkapital.