Elon Musk Fotograf: Stephan Savoia

Nu stämmer aktieägare Tesla för Solarcity-köpet – Musk visste om likviditetsproblem

Solarcity var starkt involverat i Musk-företagen Tesla och SpaceX. Relationen beskrivs som en pyramid med Musk på toppen.

Teslas vd Elon Musk visste att Solarcity hade likviditetsproblem och skulle kapa sin prognos över installerade solpaneler året innan det blev uppköpt av elbilstillverkaren. Det visar nya dokument framförda av aktieägare som stämmer Tesla, rapporterar CNBC.

Dokumenten visar att Musk också informerades om Solarcitys behov av att ta in upp emot 300 miljoner dollar i oktober 2015.

Ändå drev han på för att aktieägarna i Tesla skulle ställa sig bakom uppköpet av bolaget.

Aktieägarna som stämmer Tesla menar nu att de blev förda bakom ljuset kring den riktiga situationen.

I dokumenten framgår det också hur starkt Solarcity var involverat med de två Musk-företagen, Tesla och Spacex. Deras relation beskrev Musk som en pyramid med honom på toppen. Det uppgavs också att bolagen var mycket beroende av varandra där det enas kollaps riskerade att direkt påverka de två andra bolagen.

Tesla kom i slutändan att betala 2,6 miljarder dollar för Solarcity, efter att investmentbanken Lazard inte lyckats hitta någon villig att göra förvärvet. De aktieägare som stämmer menar också att Tesla betalade ett högt pris givet de vilseledande kommentarerna kring Solarcity.

Läs även: Tesla måste försvara Musks enorma ersättningspaket på 25 miljarder i rätten


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST