Fotograf: Unsplash

Wall Street tappade styrka – ännu en ståltillverkare vinstvarnade

Under torsdagen strömmade en mängd amerikansk statistik in.

De ledande börserna i New York tappade styrka under torsdagen och stängde omkring oförändrade nivåer, en liknande utveckling som på onsdagen.

Vid stängning hade Dow Jones storbolagsindex tappat 0,2 procent till 27.094. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 3.007, samtidigt ökade Nasdaq Composite 0,1 procent till 8.183.

Sektorvis steg hälsovård 0,5 procent medan verkstad tappade 0,5 procent.

Underskottet i den amerikanska bytesbalansen under årets andra kvartal var i linje med förväntningarna, medan antalet nyanmälda arbetslösa i USA i förra veckan var aningen lägre än analytikerna väntat sig.

Philadelphia Fed-indexet, som mäter aktiviteten i regionens tillverkningsindustri, sjönk i september till 12,0 jämfört med 16,8 i augusti - siffran var dock högre än det indextal på 11,0 som väntades av analytikerna enligt Reuters.

Försäljningstakten för befintliga bostäder steg 1,3 procent i augusti. Analytiker hade räknat med att försäljningstakten skulle ha sjunkit med 0,4 procent, enligt Reuters prognosgenomsnitt.

Tre amerikanska ståltillverkare har vinstvarnat den senaste veckan, och senast i raden var US Steel som bland annat hänvisade till en svagare europeisk marknad. US Steel föll drygt 11 procent.

IT-jätten Microsoft handlades däremot upp 1,8 procent sedan bolaget höjt utdelningen och godkänt återköp av egna aktier för upp till 40 miljarder dollar. Beskeden från Microsofts styrelse kom sent på onsdagen, efter att USA-börserna stängt.

Även teleoperatören AT&T handlades uppåt. Bolaget undersöker för närvarande en avknoppning av enheten DirecTV, enligt Wall Street Journals källor. Aktien stärktes 1 procent.

Beyond Meat, som tillverkar växtbaserade köttprodukter och är en av årets kursvinnare, har tagits upp till bevakning av Barclays med rekommendationen övervikt. Aktien ökade 0,6 procent.

Lågprisvaruhuskedjan Costco har sänkts till underperform av Bernstein, som anser att aktiens värdering ännu är alltför hög. Bernstein ser även risker som rör bolagets framtida tillväxthastighet i USA och på andra marknader. Costco tappade 1,6 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 1 punkt till 1,79 procent.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.