Från vänster syns: Peter Wiklöf, vd Ålandsbanken, Marie Halling, vd ICA Banken, Henrik Eklund, vd Ikano Bank, Gustav Berggren, vd Borgo, Gustaf Rentzhog, vd och koncernchef, Söderberg & Partners. Fotograf: Fotograf: Viktor Fremling

Ica och Ikano i samarbete kring bolån

”Det nya hypoteksbolaget kommer på sikt erbjuda en komplett plattform av bolåneprodukter för svenska konsumenter”

Ålandsbanken, Ica Banken, Ikano Bank (som delar grundare med Ikea och ägs av familjen Kamprad), Söderberg & Partners och Borgo har tecknat avtal angående att etablera ett gemensamt hypoteksbolag på den svenska marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det nya hypoteksbolaget kommer på sikt erbjuda en komplett plattform av bolåneprodukter för svenska konsumenter med fokus på långsiktighet, trygghet och kvalité, samt med en vision om att kunna bidra till förändring på marknaden”, heter det i pressmeddelandet.

Ålandsbanken och deras dotterbolag Crosskey kommer att tillhandahålla plattformslösningar för det nya hypoteksbolaget liksom bidra med befintlig kunskap om bolånehantering.

Den femte partnern i samarbetet är bostadskreditinstitutet Borgo. I samband med skapandet av den nya bolåneplattformen förvärvas majoriteten av aktierna i Borgo av Ålandsbanken, ICA Banken, Ikano Bank och Söderberg & Partners. Borgos ledning kommer vara operativt ansvariga för samordning och etablering av det nya hypoteksbolaget.

Skapandet av det nya bolaget och transaktionen med Borgo är villkorade av genomförda tillståndsprocesser hos Finansinspektionen, varefter vidare information kring det nya bolaget kan kommuniceras, uppger bolagen.

Läs även: Lendify vill lansera bolån i Sverige


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST