Fotograf: Unsplash

Techentreprenören efter sonens död: ”Du måste bli lika bra på att boka in tid med barnen som att boka jobbmöten”

Ett Linkedininlägg från J.R. Storment som mitt under ett stormöte fick chockbeskedet att hans åttaårige tvillingson plötsligt avlidit har blivit viralt.

”Det är redan mer försent än du tror.”

Varningen som en sörjande far gått ut med på Linkedin till andra hårt arbetande föräldrar har blivit viral, enligt Washington Post.

Medgrundaren av det amerikanska molnbolaget Cloudability fick chockbeskedet att hans åttaårige tvillingson omkom när han själv hade tankarna på ett stormöte som handlade om betald ledighet och där han proklamerade för de 12 personerna i rummet att han endast haft en veckas ihållande semester på åtta år.

Nu har den tragiska händelsen fått honom att ompröva hur han har organiserat sitt liv kring jobb och han uppmanar alla för hårt arbetande föräldrar att göra detsamma.

Läs även: Fast i möten 15 veckor per år

I det virala Linkedininlägget – med cirka 38 500 likes, 4 000 kommentarer och 6 500 delningar – har J.R. Storment i detalj beskrivit hur dagarna fylldes med jobb efter att han var med och startade det Portlandbaserade molnbolaget Cloudability 2011.

Idag har bolaget cirka 130 medarbetare, 250 företagskunder som alltifrån BP till Sony och har precis blivit uppköpt av Washingtonbaserade Apptio.

Samma månad som bolaget startade fick han två tvillingsöner.

I dag ångrar han att han inte tog vara på tiden med sonen Wiley som omkom i sviterna av ett epilepsianfall förra månaden.

Han beskriver på Linkedin hur han ända sedan den tragiska händelsen har kämpat med att omdefiniera sin relation till jobbet.

”En massa saker som det är högst troligt att du lägger din tid på kommer du att ångra att du ägnade tid åt när du inte längre har den tiden”, skriver han bland annat.

Han ställer sig även frågande till om föräldrar som ständigt schemalägger möten med kollegor verkligen lägger samma ansträngning på att planera in tid med barnen.

Washington Post konstaterar att inlägget har slagit an en sträng hos förvärvsarbetande föräldrar som kämpar med att jonglera barn och jobb i en era där tekniken dikterar att jobbet drar igång redan när du lyfter upp mobilen på morgonen.

I en studie från HR-mjukvarubolaget Ciphr från 2018 uppgav drygt hälften av alla förvärvsarbetande föräldrar att de känner sig dömda av kollegor eller chefer när de försöker att balansera arbetsliv och privatliv.

Den ödesdigra dagen när sonen omkom steg J.R. Storment upp så tidigt att han inte ens hann säga hej då till familjen, men lyckades på något sätt ändå klämma in två jobbsamtal på vägen till kontoret.

Sedan frun kom med det tragiska beskedet har han inte arbetat en dag och är orolig över att återigen dränkas i jobb om han gör det.

När dödsfallet till och med fick honom att överväga om han någonsin skulle jobba igen drog han sig till minnes orden från bortgångne libanesisk-amerikanske konstnären, diktaren och författaren Kahlil Gibran om att "Jobb är synlig kärlek."

Han ser raden som ett testamente för hur mycket vi får och växer genom jobbet, men också offrar.

Medan han själv begravde sig i jobb ville sonen Wiley följa i fars fotspår och starta olika bolag.

Alltifrån att sälja smoothies och utveckla VR-headset till fantasieggande saker som att konstruera rymdskepp.

När sonens dödscertifikat anlände blev orden "Yrke: Har aldrig arbetat" en smärtsam påminnelse om dels det liv sonen aldrig fick leva, dels att han själv aldrig tog vara på de åtta år som sonen ändå fick.

Hustrun Jessica Brandes slog nog ändå huvudet på spiken när hon skrev:

”Vi vill att många saker ska vara annorlunda, men allra mest önskar vi att vi hade mer tid.”

Läs även: "Bättre att hacka lagligt än att ha mardrömmar om att polisen ska slå in dörren"


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.