Trumps glada handelsbesked – börsdag i dur

Samtidigt har investerares fokus riktats mot Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen.

De ledande börserna i New York handlades svagt uppåt på tisdagen efter positiva besked från USA:s president Donald Trump angående handelssamtalen med Kina. 

Dow Jones industriindex stängde upp 0,1 procent till 27.110. Det bredare indexet S&P 500 steg 0,3 procent till 3.006, medan Nasdaq Composite ökade 0,4 procent till 8.186.

Sektorsvis avancerade fastighetsbolag med 1,4 procent medan energisektorn var ned 1,5 procent, pressad av ett sjunkande oljepris.

Donald Trump sade till reportrar att Kina köper stora mängder jordbruksprodukter och att ett handelsavtal kan bli av innan valet 2020. USA och Kina förväntas återuppta handelssamtalen kommande månad.

Bland enskilda aktier tappade Kraft Heinz 4,3 procent. Riskkapitalbolaget 3G Capital har sålt drygt 25 miljoner aktier i livsmedelstillverkaren, enligt en inlaga till SEC.

Detaljhandelsbolag gick svagt sedan analysfirman Cleveland Research varnat för svag försäljning under det tredje kvartalet. Nordstrom föll nästan 10 procent medan Macy's och Kohl's var ned knappt 5 procent.

Hemmafixarkedjan Home Depot handlades 0,4 procent ned, sedan Guggenheim sänkt aktien till neutral med hänvisning till förväntat högre kostnader och investeringar nästa år.

Corning, som bland annat utvecklar komponenter för optisk kommunikation och för displayer, föll 6,1 procent. Bolaget har sänkt sina egna försäljningsprognoser för det tredje kvartalet och motiverade sänkningen med krympta investeringar hos flera stora telekombolag.

Zynga har utnämnts till ”bästa idé” av investmentbanken Stephens, som anser att spelutvecklaren är välpositionerad inför en konsolidering på marknaden för mobilspel som väntas ske under de kommande 6-18 månaderna. Aktien steg 2,9 procent.

Dejtingbolaget Match har fått en köprekommendation av Citi, som dock påpekar att aktien är ”högrisk”. Enligt banken fortsätter omgivningens uppfattningar om Match att förbättras, vilket ger bolaget goda utsikter. Aktien var upp 4,1 procent.

Bland råvaror föll oljan under tisdagen. Enligt Saudiarabien kommer Abqaiq-anläggningen, som drivs av statliga Aramco, vara tillbaka på samma produktionsnivåer i slutet av september som innan helgens attacker. WTI-oljan var ned 5,6 procent för dagen medan Brent sjönk 6,6 procent. Bland oljerelaterade aktier backade Apache med 8,5 procent medan Marathon och Halliburton sjönk 7,8 respektive 6,5 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 1,81 procent.

Läs även: Nytt Trumpindex visar hur presidentens twittrande styr börsen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST