Fotograf: TT

Nu klättrar bopriserna i Stockholm igen

Nytt bostadsrättssug i huvudstaden.

Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot en uppgång med 1 procent i augusti, jämfört med föregående månad. Säsongsrensat är det en uppgång med 0,2 procent.

Det skriver Danske Bank i en analys.

Banken noterar att marknadsräntor och utsikter för låga eller till och med något fallande bostadsräntor än så länge väger tyngre än tilltagande tecken på svagare arbetsmarknad. Antalet transaktioner ökade med 12 procent från augusti 2018.

"Priserna på bostadsrätter i Stockholm steg säsongsnormalt i augusti under stigande omsättning. Utvecklingen framöver blir en dragkamp mellan utsikter för lägre räntor då Riksbanken väntas sänka styrräntan efter årsskiftet och risken för en betydande försämring av arbetsmarknadsläget", säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank Sverige, i en kommentar.

Danske Bank boprisindikator baseras på rapporterade transaktioner på Hemnet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST