Fotograf: Arthur Caranta/flickr

Facebook skrotar planer på nytt svenskt datacenter

Facebook bangar på Gävle.

Facebook hade tidigare planer på att öppna ett nytt datacenter i Gävle, på den nedlagda flygplatsen i Rörberg. Men planerna slopades i juni, rapporterar Gefle Dagblad.

Enligt tidningen ska sociala medier-jätten ha fört samtal med Gävle kommun genom Geieren Sweden, ett bolag som ingår i en koncern där Facebook är moderbolag. Varför planerna skrotades är i dagsläget oklart och kommunen har tystnadsplikt. Enligt uppgifter till tidningen ska det dock handla om Facebooks "specifika tekniska lösningar" som inte ska ha fungerat på platsen.

Facebook har sedan tidigare en serverhall i Luleå och har utökat sin verksamhet i regionen ytterligare.

 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.