Fotograf: Unsplash

Efter turbulensen – Quickbit lämnar omfattande dokument

”Vi är angelägna om att sprida kunskap och transparens kring vår affär i syfte att motverka osäkerhet och okunskap kring vår verksamhet”, säger Quickbits vd Serod Nasrat.

Fintechbolaget Quickbit, som hjälper e-handlare att ta betalt via kryptovalutor såsom Bitcoin, har på fredagen offentliggjort en omfattande verksamhetsbeskrivning. Syftet är att förklara samt tydliggöra de olika aspekterna i Quickbits affärsverksamhet, flöden samt relationer med leverantörer, kunder och e-handlare.

Det uppger Quickbit i ett pressmeddelande i spåren av den senaste tidens turbulens kring bolaget.

”Det är ett omfattande dokument av levande natur, befintlig information kan komma att kompletteras. Av det skälet har bolaget valt att publicera dokumentet i html-format på sin investorsida”, skriver Quickbit.

”Vi har lagt fokus på att förklara även detaljerade moment i vår affärsverksamhet utan att avslöja för mycket för eventuella konkurrenter. Vi är angelägna om att sprida kunskap och transparens kring vår affär i syfte att motverka osäkerhet och okunskap kring vår verksamhet”, säger Quickbits vd Serod Nasrat.

I förra veckan meddelade Quickbit att bolaget inom kort skulle publicera ingående beskrivningar av verksamhetens delar och process. Beskedet kom i spåren av de kraftiga kursrörelser som följde efter att Affärsvärlden i förra veckan rapporterade om kontroversiella inslag i bolagets personnätverk och frågetecken kring att många nyckelfunktioner hanteras av externa bolag som Quickbit formellt inte kontrollerar.

Artikeln fick aktien att sjunka kraftigt, men den återhämtade sig senare sedan Quickbit uppgett att verksamhet, omsättning och lönsamhet utvecklas fortsatt bra och att aktuella skriverier och oro i sociala media inte har någon påverkan på Quickbits affärsverksamhet.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST