Fotograf: EQT:s vd Christian Sinding får snart ringa i klockan på Stockholmsbörsen

Allt vi vet inför börsdebuten av Nordens största riskkapitalbolag om två veckor

Erbjudandet omfattar drygt 190 miljoner aktier.

Det slutliga priset i noteringen av riskkapitalbolaget EQT förväntas fastställas inom intervallet 62-68 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde om cirka 59,1-64,8 miljarder kronor efter erbjudandets genomförande.

Beräknad första handelsdag på Nasdaq Stockholm är den 24 september 2019 under kortnamnet ”EQT”.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattar drygt 190 miljoner aktier, varav knappt 87 miljoner nyemitterade aktier och 104 miljoner aktier som säljs av befintliga aktieägare. De nyemitterade aktierna förväntas tillföra EQT cirka 5,4-5,9 miljarder kronor före avdrag för noteringskostnader.

I syfte att täcka eventuell övertilldelning i anslutning till erbjudandet kommer vissa av de säljande aktieägarna att förbinda sig att sälja upp till 10,4 miljoner aktier. Förutsatt att övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo omfattar erbjudandet maximalt 201 miljoner aktier, vilket motsvarar cirka 21,1 procent av aktierna och rösterna i EQT efter erbjudandets genomförande.

Erbjudandet består av ett erbjudande till institutionella investerare, och ett begränsat antal andra berättigade investerare, i Sverige och internationellt, samt till allmänheten i Sverige.

De säljande aktieägarna i erbjudandet kommer främst bestå av en grupp av före detta och nuvarande partners och Investor.

Anmälningsperioden för institutionella investerare förväntas pågå mellan 13-23 september och anmälningsperioden för allmänheten i Sverige förväntas pågå mellan 13-20 september.

JP Morgan och SEB är så kallade ”joint global coordinators och joint bookrunners” i erbjudandet.

Läs även: Nordens största riskkapitalbolag EQT noteras på Stockholmsbörsen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST