Fotograf: Pressbild Zalando

Zalando hållbarhetssatsar – med återanvändbara fraktväskor

Zalando är igång med ett nytt pilotprojekt för att minska koldioxidutsläpp och förpackningsavfall.

Zalando lanserar återanvändbara fraktväskor, som del av ett fyra veckor långt pilotprojekt där 10 000 kunder i Sverige, Norge, Danmark och Finland kommer att få sina beställningar i återanvändbara fraktväskor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

När kunderna har fått sina paket viks fraktväskan ihop och läggs i en vanlig postlåda. Enligt Zalando kommer väskorna att minska koldioxidutsläppen med 80 procent och förpackningsavfall.

Den återanvändbara förpackningen skickas från Zalandos logistikcenter i Brunna, nära Stockholm.

Läs även: Pilotprojekt: Nu kan privatpersoner driva paketutlämningsställen

"Vi testar detta dels för att se hur konceptet kring återanvändbar förpackning kan integreras i våra logistikprocesser, och dels för att lära oss av resultaten om och hur vi kan gå vidare med konceptet", säger David Hejgaard, Kommersiell chef för Zalando i Norden.

"Hela e-handelsbranschen behöver engagera sig för att konceptet med återanvändbar
förpackning ska kunna göras skalbar. Det krävs standardiserade processer och centraliserade leveransalternativ för återanvändbar förpackning. Ett enhetligt system där kunder kan återlämna större förpackningar, till exempel till stormarknaden, skulle göra processen enklare." 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST