Fotograf: Unsplash

Snart kommer Apple och Disneys nya streamingtjänster till Sverige

I Sverige är efterfrågan på de nya tjänsterna hög.

Konkurrensen på den svenska streamingmarknaden hårdnar. Apple och Disney är på väg att släppa nya tjänster på den svenska marknaden.

Apple kommer att släppa sin tjänst den 1 november. Enligt en undersökning från Mediavision uppgav en av tio redan i augusti att de var intresserade av någon av tjänsterna när de släpps på den svenska marknaden.

Läs även: Pengadrypande storserier: Snart på en streamingtjänst nära dig

Det betyder att konkurrensen om tiden från tittarna ökar. Dessutom ligger de lägre i pris än existerande aktörer.

"Det som händer nu är väldigt spännande. Att både Apple och Disney snart släpper nya tjänster lär snabba på konsumtionsförändringarna ytterligare. Vi ser ett tydligt intresse för deras tjänster redan innan de släppts och en fortsatt stor efterfrågan på marknaden. Vi har tidigare konstaterat hur snabbt det kan gå när globala varumärken etablerar sig här, till exempel 2012 när Netflix kom", säger Marie Nilsson, vd på Mediavision, i en kommentar.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST