Margareta Lindahl är styrelseordförande i Northmill. Fotograf: Montage VA.se, pressbilder

Här är helt nya svenska banken – som siktar på Europaexpansion

Northmill inleder sin bankverksamhet inom en snar framtid.

Fintech-bolaget Northmills ansökan om banktillstånd har godkänts av Finansinspektionen.

Ansökan om banktillstånd lämnades in i slutet av 2017 och godkändes igår den 11 september. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Det här är en naturlig del av Northmills fortsatta resa och ytterligare ett viktigt steg i vår strävan att genom teknik och innovation förenkla vardagsekonomin för konsumenter. Vi kommer fortsätta att utveckla produkter som skapar värde för våra kunder, i Sverige och på sikt även på den europeiska marknaden", säger Margareta Lindahl, styrelseordförande på Northmill.

Northmill kommer att inleda sin bankverksamhet inom en snar framtid genom att addera sparkonton, kort och betaltjänster till sitt existerande produktutbud. Bolaget siktar på att lansera nya produkter i flera europeiska länder.

"Northmill har vuxit organiskt och har med produkter som Rebilla Reduce, vars syfte är att sänka räntan på människors befintliga krediter, tillsammans med övriga kredit- och försäkringsprodukter, byggt en solid grund. Genom att vi nu har möjligheten att bedriva verksamhet som bank, har vi också de verktyg som krävs för att ta nästa steg och driva en positiv förändring för konsumenterna", säger Margareta Lindahl.

Läs även: Swedbanks stjärnadvokat går till motattack


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST