ANNONS

Världens största tävling för ISV-startups kommer till Sverige

När det är dags för andra upplagan av Ingram Micros startup-tävling Comet Competition blir Sverige ett av de deltagande länderna.

Comet Competition syftar till att identifiera revolutionerande mjukvaruinnovatörer inom B2B vars produkter har applikationer anpassade för teknikbranschen. Tävlingen kommer totalt att dela ut 5 000 000 USD i prispengar och finansiering till 64 oberoende mjukvaruleverantörer (ISV) i en serie av 16 konkurrerande tävlingar över fem kontinenter.

”Ett av Ingram Micros kärnvärden är att möjliggöra företagens digitaliseringsresa genom ’The promise of technology’, det vill säga ett ekosystem av ledande leverantörer, tjänster och automatiserade plattformar. Ett bidrag till det är Comet Competition där vi tillsammans med Microsoft vill finna innovation inom den senaste tekniken, till exempel Cyber Security, AI, Mobilitet och Collaboration”, säger Torbjörn Schön, affärsområdesansvarig för Cloud i Norden.

Alla kvalificerade B2B-startups inom tech uppmanas att ansöka till Comet Competition. I var och en av de 16 regionala tävlingarna kommer Ingram Micro att utse en vinnare och tre andrapristagare. Vinnarna kommer att få 100 000 USD i marknadsföringsstöd och en chans att vinna 1 000 000 USD i kontanter vid Ingram Micro Cloud Summit i Miami, Florida, 12–14 maj 2020. Andrapristagarna får 50 000 USD vardera i marknadsföringsstöd. Ingram Micro kommer inte att begära kapital i vinnarnas företag eller på något sätt kräva återbetalning av finalisterna.

Torbjörn Schön, affärsområdesansvarig för Cloud i Norden.

”Att skala upp är en av de största utmaningarna som ISV ​​står inför idag”, säger Mathias Björkholm, vd och grundare på Pickit, en ny och innovativ lösning för enklare tillgång till bilder. ”Den här nya tävlingen från Ingram Micro Cloud är världens chans för ISV:er. Med de investeringar som Ingram Micro har gjort i sin enkla onboarding-teknik och sitt program som detta har vi nu möjlighet att ansluta till ett färdigt ekosystem och skala upp omedelbart.”

Denna tävling stöds delvis av Microsoft som en del av ett nyligen tillkännagivande partnerskap mellan Microsofts Microsoft for Startups-grupp och Ingram Micro Cloud.

”Detta är en fantastisk möjlighet för nordiska mjukvaruföretag och investerare som vänder sig mot B2B-marknaden att dels få finansiering utan motkrav, dels få möjlighet att nå ut globalt via världens största cloudbaserade distributionsnät. Jag hoppas att så många företag som möjligt tar chansen att anmäla sig”, avslutar Torbjörn Schön.

Ansökningar till Comet Competition tas emot till och med 30 september 2019. Ansök här!


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST