Fotograf: Wikipedia

Idag lämnar Kinas rikaste man sin e-handelsjätte – Alibaba

Jack Ma vill tillbringa mer tid åt välgörenhet och utbildning.

Den kinesiska e-handelsjätten Alibabas grundare och nuvarande styrelseordförande Jack Ma drar sig tillbaka i samband med 55-årsdagen på tisdag. Det skriver Reuters.

Hans avsked aviserades redan för ett år sedan. Då angavs det att Jack Ma vill tillbringa mer tid åt välgörenhet och utbildning. Den som tar över Alibaba efter honom blir vd Daniel Zhang.

Företaget har i dag vuxit sig till 100 000 anställda med ett marknadsvärde på 460 miljarder dollar, det största i Asien. För Jack Ma personligen har detta inneburit att han numera är Kinas rikaste person med 38,4 miljarder dollar, enligt Forbes.

När Jack Ma lämnar Alibaba lämnar han bakom sig ett företag som breddat verksamheten till nya affärsområden samtidigt som kärnmarknaden inom e-handel håller på att bromsa in, rapporterar nyhetsbyrån.

Läs även: Jack Ma står på sig om ökänd 72-timmars arbetsvecka på Alibaba: ”Om du älskar ditt teknikjobb gör du det för din egen skull”


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.