Fotograf: Pexels

Allvarliga sjukdomsfall väcker frågor kring marijuanaindustrin

Omkring 450 fall av lungsjukdom har upptäckts hos personer som använder ångprodukter. 

Den snabba framväxten av allvarlig lungsjukdom i USA har väckt frågetecken kring den pågående utvecklingen av e-cigarettbranschen samt den lagliga marijuanaindustrin. Det rapporterar Bloomberg News.

I USA har flera fall av allvarlig lungsjukdom hos personer som använder produkter som möjliggör inhalering av ånga, som exempelvis e-cigaretter, kopplats samman med ett ämne som förekommer i marijuana. Hälsomyndigheten CDC, Centers for Disease Control and Prevention, uppmanar nu folk som röker e-cigaretter att upphöra med det till den slutliga orsaken bakom lungsjukdomen fastställts samt att hålla utkik efter tecken på lungsjukdom.

Omkring 450 fall av lungsjukdom har upptäckts hos personer som använder ångprodukter. Flera av dessa fall har även använt produkter som innehåller THC, det aktiva ämnet i marijuana, samt i kombination med nikotin. En mindre grupp av de lungsjuka har angett att de bara använt nikotinprodukter.

Enligt nyhetsbyrån har tre dödsfall inträffat hittills i Oregon, Illinois och Indiana.

Läs även: Nu har HD sagt sitt i cannabismålet


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST