Fotograf: Unsplash

Nu kommer e-Bubblan

Den ikoniska VW-bubblan blir en elbil. 

I somras lämnade den sista bubblan fabriken. Den ikoniska bilen togs ur produktion men nu kan bubblan få sig en modern upprustning. 

”Den elektrifierade bubblan kombinerar charmen från vår klassiska bil med framtidens mobilitet. Innovativa e-komponenter från Volkswagen Group Components sitter under huven – vi jobbar med dem för att elektrifiera historiskt viktiga fordon, i vad som är en känslomässig process”, säger Tomas Schmall som är med i styrelsen hos Volkswagen Grupp Components i ett pressmeddelande.

Bubblan får en ny drivlina från VW E-up! som innebär att den kan nå en hastighet på 50 km/h under fyra sekunder och ha en topphastighet på 150 km/h. Dess räckvidd ska ligga runt 200 km, skriver Ny Teknik

Priset för e-bubblan är fortfarande okänt.

Läs även: Volkswagen sålde slut på sin nya helt elektriska modell ID.3 - innan bilen var till försäljning

Förra veckan framgick det att den tyska biljätten sålt slut på sin specialtillverkade förstaupplaga ID.3.

”Denna succé visar att ID.3 kommer vid exakt rätt tillfälle. Fler och fler vill byta till elbilar”, säger Jürgen Stackmann, medlem av Volkswagens styrelse.

Den helt elektriska modellen ID.3 utgör bara en del i Volkswagens kommande elektrifierad fordonsflotta. Under en period på 10 år ska Volkswagen lansera 70 modeller. De kommande fem år ska VW investera 320 miljarder kronor i elektrifieringen.

För batteriproduktionen till de kommande elbilarna har Volkswagen gått ut med att de kommer samarbete med svenska Northvolt. 

Affären kommunicerades i juni, där Volkswagen nu investerar 900 miljoner euro för att förse Europas största bilindustri med elbilsbatterier. 

Läs även: Batterisamarbete mellan svenska Northvolt och tyska Volkswagen


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST