Fotograf: Stocksnap

Här är proffsens färska köptips

Ljusa marknadsutsikter för Hemfosa och urstark rapport från Inission.

I det senaste numret av Börsveckan får Hemfosa och Inission köprekommendationer medan Stillfront och ÅF Pöyry får rekommendationerna avvakta.

För de norska laxbolagen blir det idel köprekommendationer för såväl Grieg Seafood, Bakkafrost som Norway Royal Salmon.

Marknadsutsikterna för Hemfosa bedöms vara ljusa och rörelsens relativt låga risk lockar till köp. Tidningen påtalar i sin köprekommendation en stabil uthyrningsgrad tillsammans med långa hyreskontrakt. Hemfosa handlas till en substanspremie om 15 procent enligt tidningens prognos. Med höga tillväxtambitioner berättigar det en substansvärdeökning med 10 procent i snitt de kommande åren.

Kontraktstillverkaren Inission presenterade en urstark rapport för det andra kvartalet med en nästintill fördubblad rörelsevinst. Börsveckan tror på en fortsatt tillväxttakt på 3-5 procent exklusive förvärv. Samtidigt väntas lönsamheten komma att jobbas upp till 6,8 procent i år för att ta sig vidare upp till 7 procent år 2020. Enligt Börsveckans prognoser blir p/e-talet cirka 11 för 2020.

Utsikterna för segmentet webbläsarbaserade spel, som är en viktig del för Stillfront, uppges vara ”rätt mörka”. Därmed ställs höga krav på mobilspelens utveckling framgent. Spelbranschen och i synnerhet mobilspel uppges ha en mer volatil natur med mördande konkurrens och Börsveckan väljer därmed att avstå en investering i Stillfront.

Teknikkonsulten ÅF köpte upp finländska Pöyry i slutet av 2018. Börsveckan bedömer dock att det krävs att Pöyry presterar bättre än vad bolaget har visat historiskt för att det ska bli en bra investering. Tidningen vill ha en betydligt lägre värdering för att de ska bli intresserade av aktien och väljer att sätta rekommendationen avvakta.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST