Bild: Ulf Skarin

Ulfs spaning: Vem ska rädda modebranschen?

En av världens mest utskällda branscher just nu är mode. Kritiken handlar om extrem miljöförstöring, ohållbar konsumtionshets, brist på forskning och utveckling och omoderna affärsmodeller. Vem ska rädda modet?

Precis innan semestrarna kom ett pressmeddelande som skakade världen. I alla fall den svenska modevärlden. Sedan många år tillbaka har det varje år anordnats modevecka i Stockholm där Sveriges främsta varumärken visat upp sina kollektioner på catwalken. Ända tills i år.

”Fashion Week Stockholm inställd på grund av framtiden” löd rubriken. ”Fashion Week, liksom modebranschen i stort, står inför...

Läs hela artikeln på vår premiumsajt:

Prova VA Insights gratis i 30 dagar

 
Är du redan prenumerant? Läs hela artikeln här! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST