Fotograf: Unsplash/ MIKI Yoshihito,Flickr

Uber-investeringen – Softbanks brakförlust

Softbanks investering är nu värd mindre än 7 miljarder dollar.

Softbanks miljardinvestering i Uber har tappat 600 miljoner dollar i värde sedan början av 2018, rapporterar CNBC.

När Softbank tog en position i Uber tidigt i 2018 köptes aktierna från existerande investerare för 48,77 dollar styck och de nyemitterade aktierna för precis under 33 dollar. På tisdagen föll Uber till en ny rekordlåg notering: 30,70 dollar per aktie.

Investeringen som Softbank gjorde i Uber var på 7,6 miljarder dollar. Sedan noteringen har aktien tappat nära en tredjedel av börsvärdet, och Softbanks investering är nu värd mindre än 7 miljarder dollar.

Masayoshi Son är grundare och vd för det japanska investmentbolag Softbank som investerat i bland annat Slack och We Company. Han har hamnat på plats 11 över de mest givmilda i Silicon Valley då han skänkt 120 miljoner dollar.

Läs även: Nya siffror: De här 13 techmogulerna skänker bort mest av sin förmögenhet


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST