Fotograf: Unsplash/ MIKI Yoshihito,Flickr

Uber-investeringen – Softbanks brakförlust

Softbanks investering är nu värd mindre än 7 miljarder dollar.

Softbanks miljardinvestering i Uber har tappat 600 miljoner dollar i värde sedan början av 2018, rapporterar CNBC.

När Softbank tog en position i Uber tidigt i 2018 köptes aktierna från existerande investerare för 48,77 dollar styck och de nyemitterade aktierna för precis under 33 dollar. På tisdagen föll Uber till en ny rekordlåg notering: 30,70 dollar per aktie.

Investeringen som Softbank gjorde i Uber var på 7,6 miljarder dollar. Sedan noteringen har aktien tappat nära en tredjedel av börsvärdet, och Softbanks investering är nu värd mindre än 7 miljarder dollar.

Masayoshi Son är grundare och vd för det japanska investmentbolag Softbank som investerat i bland annat Slack och We Company. Han har hamnat på plats 11 över de mest givmilda i Silicon Valley då han skänkt 120 miljoner dollar.

Läs även: Nya siffror: De här 13 techmogulerna skänker bort mest av sin förmögenhet


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.