Fotograf: Sam Greenhalgh/ Flickr

Boris Johnsons andra smäll – nej till nyval

Ytterligare nederlag för premiärminister Boris Johnson. 

Det brittiska parlamentet godkände under onsdagskvällen ett lagförslag som blockerar landet från att lämna EU utan ett avtal samt röstade nej till att hålla nyval, rapporterar CNN.

Därmed har premiärminister Boris Johnson ytterligare två nederlag efter att han under tisdagen fått nej av parlamentet till att tillåtas göra en hård brexit - om ett avtal skulle utebli fram till 31 oktober.

Boris Johnson sade att den senaste röstningen i parlamentet visar att oppositionen är rädd för att gå till nyval. Särskilt hårt gick Boris Johnson åt Labours partiledare Jeremy Corbyn.

”Jag tror att han har blivit den första oppositionsledaren i vårt lands demokratiska historia att vägra inbjudan till ett val. Den förklarliga slutsatsen är att han inte tror att han kommer att vinna”, sade Boris Johnson.

Oppositionen har sagt att det står redo att gå till nyval under förutsättning att det lagstiftas om att Storbritannien inte får träda avtalslöst ur EU.

Läs även: Hårt Brexit kan katastrofklassas av EU


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.