Fotograf: Unsplash

750 miljoner kronor ska göra Stockholm världsetta på entreprenörskartan

Stockholm ska bli världsbäst på att bygga impact unicorns – bolag som förbättrar livet för minst en miljard människor. Entreprenörshubben Norrsken har redan en lista på bolag som kan klara det och har fått med sig Stockholms stad i satsningen.

Historien bakom Norrsken House i Stockholm är väl berättad vid det här laget.

För den som ändå missat den handlar det om hur den framgångsrika techmiljardären Niklas Adalberth – en av fyra grundare bakom betaltjänsten Klarna – efter framgången sökte en djupare mening med sitt entreprenörskap. Han fann det genom att hoppa av, renovera en stor del av de gamla spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan och öppna upp portarna för i dag närmare 120 bolag med närmare 350 sociala entreprenörer.

Här har Niklas Adalberth...

Läs hela artikeln på vår premiumsajt:

Prova VA Insights gratis i 30 dagar

 
Är du redan prenumerant? Läs hela artikeln här! 


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST